Wat is er te zien en te doen in de buurt van onze camping in la Manche

Activiteiten in de gemeente Villedieu-les-Poêles:

- Wandel- en fietstochten
- Vissen op forel en zalm bij de camping (zie de rubriek: "diensten op de camping")
- De oude stad verkennen

- Museum van cuivre ancien (koper) en het Dentelle (kant) museum. U waant zich hier in de Middeleeuwen.
- Atelier du Cuivre (het koperatelier): We keren terug naar de tijd van onze voorouders en maken kennis met het beroep van koperslager.
- Sportzaal: een kleine zaal voor lichamelijke en artistieke activiteiten in het centrum van dit stadje van koperslagers.

Wat is er te doen in de buurt van de camping in la Manche?

- Ruitercentrum van de Val de Sienne in le Mesnil Hue: tochten, cursussen, beginnerslessen, lessen voor gevorderden.
- Kanoclub van Avranches: kanoverhuur, tochten in Avranches.
- Airon'air Montgolfière Club : maak een ballonvaart en bekijk " DE BAAI VAN MONT SAINT MICHEL" VANUIT EEN LUCHTBALLON.
- Miniatuurspoorbaan: een bijzonder en leuk uitstapje voor jong en oud.

Laat u verbazen door deze miniatuurwereld.
- De dierenparken van Champrépus bieden een bijzondere combinatie van dierenwereld en plantenwereld, uniek in Frankrijk. Ontdek in dit aanbod van themaparken 60 verschillende diersoorten, zoals leeuwen, tijgers, panters, giraffen, zebra’s, pinguïns en meer!
- Waterpark le Pays de Saint Lois: in het hart van La Manche in een prachtig groen landschap ligt een waterparadijs voor jong en oud. Dompel je onder in de wereld van waterspelletjes, aquagym, sportief zwemmen en recreatie (bubbelbaden, waterbaan met stroming, een waterglijbaan van 64 meter), het buitenbad is het hele jaar open.

Aquarium van Granville: "le Roc des Harmonies"

De Roc des Harmonies, het Aquarium-Museum, neemt u mee op een reis over land en zee in 4 werelden: de Vlindertuin, het Aquarium, het Paleis van mineralen en het Schelpensprookje. Een schitterend en uniek decor dat de schoonheid van de natuur belicht.
www.aquarium-du-roc.com

Event Park

Een indoorspeelpark van 8000 m² in Avranches in La Manche met o.a. karting, lasergamen en netball. Maar ook een kinderspeelterrein en een zaal met flipperkasten. Als u even wilt uitrusten, er is ook een loungebar en een VIP-ruimte.
Zie de website voor meer informatie: www.eventpark.fr
Graag reserveren van tevoren, tel.nr 00 33 2 33 60 21 21

Het Viaduct van la Souleuvre

Activiteiten voor het hele gezin.
Het Viaduct van la Souleuvre organiseert al 25 jaar sensationele activiteiten voor jong en oud: Een rodelbaan, een kabelbaan en reusachtige schommels, rope- en bungeejump en vanaf april een blote voetentuin. Dit beschermde natuurgebied is de ideale plek voor een dagje uit met het gezin. Picknicken, een bar/restaurant, barbecueën, kinderspeeltoestellen, wandel- en fietstochten, mountainbike circuits.
www.viaducdelasouleuvre.com

Alligator Bay

Een uniek dierenpark!
Kom kijken naar de grootste groep alligators in Europa aan de voet van de Mont Saint Michel!
De alligatortuin: waan u, terwijl u over houten bruggen loopt, een onderzoeker die 150 verschillende alligators, krokodillen, kaaimannen en de meest zeldzame witte alligators bestudeert in een tropische tuin.
Het drakenlabyrint bestaat uit 200 boa’s, leguanen, kameleons en varanen: een hele bijzondere ruimte! Ga de grotten in op zoek naar neushoornleguanen, kaaimanteju’s en Gilamonsters, te midden van hun ecosysteem dat is nagebouwd met bioklimatologische terrariums.
De schildpaddenboerderij. Treed binnen in de ruimte die speciaal is ingericht zodat u de Afrikaanse schildpadden kunt aaien. Bewonder de reuzenschildpadden van de Seychellen die meer dan 200 kg kunnen wegen.
Nieuw: de teRRRible dinosaurussen.

Kanaal ULM vliegen

Van begin april tot eind oktober laat Laurent Papillon, een beroepspiloot, u de Baai van de Mont Saint Michel zien in een ULM-vliegtuig. Vertrek vanaf de luchthaven van Avranches.