Mont Saint-Michel

Dit 8e wereldwonder, behorend tot het werelderfgoed van de UNESCO, ontvangt u graag voor een bezoek. Mont Saint-Michel ligt slechts op 40 minuten afstand van onze camping. Vanaf Avranches doemt de Mont ineens op. Als u de snelweg verlaten heeft, stop dan even langs de oevers van de Baai waar schapen en lammetjes grazen, en aanschouw dit juweeltje. Strek uw arm uit en Mont Saint Michel ligt in uw handpalm.

Naarmate u dichterbij de Mont Saint-Michel komt, zult u de contouren van de huizen beter kunnen onderscheiden en plotseling ligt hij aan uw voeten.
Loop de grote poort door en treed binnen in een wereld van souvenirwinkeltjes, restaurants, musea en vooral de abdij die boven de Baai uitsteekt. Bovenop het historische monument vindt u het standbeeld van de aartsengel Saint-Michel die de draak van de Apocalyps een nederlaag toebrengt. U dwaalt door de steegjes tot aan de walmuren en zult verbaasd staan over de oneindige zandvlakte die u ziet.

’s Avonds, na terugkeer uit die andere wereld, moet u zich eens omdraaien en naar de lichtjes kijken die hier en daar op de wallen te zien zijn. U blijft zich verwonderen…