Landingsstranden

Gedenkmonument van Quineville

Het Mémorial de la Liberté retrouvée (gedenkmonument van de vrijheid) oont in chronologische volgorde de belangrijkste gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog in Normandië, in een museografische ruimte van 1200 m2.

De levensgrote, natuurgetrouwe voorstellingen met meer dan 75 burgers en militaire figuren en talrijke voertuigen dompelen de bezoeker letterlijk onder in de sfeer van die tijd.
Heel bijzonder is de gereconstrueerde straat, met straatgeluiden, winkels en woonhuizen en zelfs een authentieke bunker.

Op de route langs de landingsstranden is dit museum een absolute must-see.

Airborne Museum, Sainte-Mère-Eglise

Beleef de ervaringen van een parachutist op D-day

Het Airborne Museum ligt in het hart van Sainte-Mère-Eglise, tegenover de klokkentoren waar de parachutist John Steele aan is blijven hangen. Door middel van een spectaculair en realistisch museografisch procédé laat het Airborne Museum u D-day meemaken aan de zijde van de Amerikaanse parachutisten van het 82e en 101e regiment Airborne luchttroepen.

Ook is hier een buitengewoon interessante collectie historische objecten te ontdekken, een authentiek zweefvliegtuig en een C-47 vliegtuig dat deel uitmaakte van de militaire operaties van D-day.

Nieuw: in het gloednieuwe gebouw “Operatie Neptunus” is het mogelijk om de parachute-droppings van 6 juni 1944 te beleven! Stap ’s nachts in een C-47 vliegtuig in Engeland en land op het plein van Sainte-Mère-Eglise te midden van de gevechten. En neem deel aan de operaties die daarop volgden.

Normandy Sightseeing Tours

Normandy Sightseeing Tours is een bedrijf voor vervoer van reizigers met een gids die gespecialiseerd is in rondleidingen in Normandië en het Grande-Ouest.

Onze gidsen delen graag hun uitgebreide kennis met u over de landingsstranden en de Slag om Normandië, zowel tijdens privé-excursies als met groepsrondleidingen. De rijke historie van onze streek voert u mee op een reis vanaf de middeleeuwse periode met het tapijtwerk van Bayeux en Willem de Veroveraar tot aan de zomer van 1944 met de geallieerde troepen die Europa kwamen bevrijden.

Ook krijgt u de kans om meer te ontdekken over het lot van Jeanne d’Arc tijdens een bezoek aan Rouen en om de Route van de Impressionisten te volgen. Maar wellicht voelt u er meer voor om de periode van de koningen te laten herleven op een tocht langs de Loirekastelen. Om nog meer toeristische plaatsen te bekijken, raden wij u ook aan om gebruik te maken van onze botenservice.

De musea van Bayeux

Tegelijk met het tapijtwerk van Bayeux, dat deel uitmaakt van het UNESCO Werelderfgoed, zou u ook het museum van Frankrijk (MAHB) en het museum Mémorial de la bataille de Normandie kunnen bezoeken.

Het PEGASUS mémorial

Hier kunt u de geschiedenis, de heroïsche strijd om de streek te bevrijden, herbeleven.
Het museum herbergt honderden objecten, stuk voor stuk authentiek en beladen met emotie.
Een levensgrote en natuurgetrouwe replica van een zweefvliegtuig uit die tijd wordt in het park van het museum tentoongesteld.

Mémorial Pegasus
Avenue du Major Howard - 14860 Ranville
www.memorial-pegasus.org

Centrum Juno Beach: Canadees Museum over de landingsstranden

Dit herdenkingscentrum annex cultureel centrum eert de 45.000 Canadezen die het leven lieten tijdens de Tweede Wereldoorlog.
www.junobeach.org