Jersey, Sercq, Guernesey, Aurigny eilanden

Lijkt het u leuk om een dag door te brengen op een Brits-Normandisch eiland? Wij verkopen retourtjes voor deze 4 eilanden.

LET OP: het is verplicht om een identiteitsbewijs bij u te hebben

JERSEY: vertrek vanaf Granville, Dielette of Carteret

Dit eiland is het grootste van de Brits-Normandische eilanden.
Veel musea, galerieën, sieradenwinkels, pubs etc.
Het schilderachtige kasteel Mont Orgueil dat uittorent boven de zee is zeker een bezoek waard.
Degenen die houden van een flinke wandeltocht kunnen zich door een gids laten meenemen op ontdekking langs het eiland en haar erfgoed.
Jersey telt talrijke strandjes en baaitjes met geel- en witkleurig zand.
U kunt ook een bustocht rond het eiland maken met een gids.
Het huren van een fiets of auto behoort ook tot de mogelijkheden.

SERCQ (Sark): vertrek vanaf Granville of Carteret

U bent vast gelijk verkocht als u dit eilandje van 5,4 km2 bezoekt.
Geen enkele auto die uw geluk hier zal komen verstoren. Ongestoord genieten dus van dit prachtige stukje platteland midden op zee. De natuur is er nog ongerept, maar het is ook beschermd gebied en het eiland is te bekijken vanuit een koets of te voet.
Van 1 t/m 3 juli is er een festival met folkmuziek.
Van 15 t/m 17 juli zijn er schapenrennen.
Fietsenverhuur.

GUERNESEY: Vertrek vanaf Granville of Dielette

Een eiland om van te gaan houden met zijn idyllische landschap, de rotsen, de fantastische stranden, weilanden, Engelse tuinen, etc. Wandelen of fietsen, het kan allemaal.
Ook zijn er talrijke musea te bekijken. (kostuum-tapijtenmuseum, maritiem museum etc.) En vergeet vooral ook niet om het huis van Victor Hugo te bezoeken. Dit gebouw met 5 verdiepingen torent uit boven Saint Peter Port.
U kunt ook een tour over het eiland met een bus maken (met of zonder lunch).
Fiets- en autoverhuur.

AURIGNY: Zo dichtbij, zo verschillend!

Op dit kleine eiland op slechts enkele kilometers afstand van de Normandische kust vindt u alles wat uw hartje begeert om een fantastische dag te beleven.
Profiteer van deze warme hartelijke omgeving voor een rustige time-out ver van de stress van het moderne leven. Ontdek wandelend, op de fiets of met een minibus 5000 jaar fascinerende geschiedenis. Deze geschiedenis is nog steeds aanwezig in de landschappen en de architectuur van het eiland, in het natuurlijk erfgoed rijk aan wilde bloemen, vele soorten groen en ornithologisch interessante vogels. U wordt getrakteerd op witte zandstranden, een heldere lucht, golfbaan, bioscoop, spots om te vissen en natuurlijk de gezellige pubs.
In de zomer is er een activiteitenprogramma, dus aarzel niet om informatie te vragen bij het Bureau voor Toerisme in Aurigny.
www.visitalderney.com